We richten ons op de preventieve kant van gezondheid, zoals voeding, bewegen, slapen en mentaal welbevinden, om uiteindelijk de "energiebatterij" van mensen te vergroten. 

 

Medewerkers levert dit een betere gezondheid op en voelen ze zich mentaal fitter, voor bedrijven resulteert dit in een betere en duurzame inzetbaarheid en minder uitval van medewerkers.

Onze missie

Happy Vital wil mensen gezonder maken. Wij zeggen altijd: "Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden". Daarbij werken we vanuit 3 principes:

  1. Biologische evidentie, waarbij het bijhouden van de laatste wetenschappelijke literatuur voor ons key is,
  2. Gezond leven mag geen straf zijn, maar moet het leuker maken,
  3. We willen gaan voor echte impact en niet voor hypes.

Hoewel in de media soms wordt gesuggereerd dat adviezen elke dag veranderen, is 90% van de inzichten al meer dan 10 jaar stabiel. Wij helpen mensen door de bomen het bos weer te zien. Zodat ze op de juiste manier weer om kunnen gaan met hun "energiebatterij" om de gevraagde prestaties te kunnen leveren op hun werk. Waarbij we willen bewerkstelligen dat mensen zelf regie hebben over hun eigen gezondheid, die leuk is en in hun levenspatroon past en daarmee resulteert in echte gedragsverandering. We bereiken gemeten korte en lang termijn resultaten waar we echt trots op zijn.

Onze visie

Wij willen organisaties en haar werknemers fitter en gezonder maken, waardoor ze beter en langer inzetbaar zijn. We zien bij werknemers drie redenen om te werken aan hun gezondheid:

    1. Iedereen gezond en productief. Veel mensen willen wel productief zijn, maar kunnen niet. Ook organisaties met maar 4% verzuim blijken deelpopulaties te hebben met een lage belastbaarheid (verzuim vaak boven de 8%). Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het onzichtbare verzuim (presenteisme) even hoog als het geregistreerde verzuim te zijn.

    1. Bedrijfsatleten. Deze mensen gaan vol gas, maar hoe zorgen we dat ze niet uitvallen en dat de balans goed blijft?

  1. Verander-moe. Door veranderingen, reorganisaties of een onzekere toekomst is het gevaar van afhaken groot. Zelfs bij 50 of 55 jaar zien we sommigen al 'mentaal met pensioen' gaan. Een verspilling van menselijk kapitaal! Voor de organisatie en voor de persoon zelf.