Vitaliteitscoaching leidt tot minder verzuim, productievere medewerkers en duurzame gedragsverandering

Om ervoor te zorgen dat werknemers optimaal blijven functioneren, is het goed om tijdig stil te staan bij hun energie- en vitaliteitsniveau. Een fitte werknemer is een productieve werknemer. Bovendien doen ze hun werk met plezier en zijn ze minder vaak en korter ziek. Happy Vital helpt bij het in balans brengen of houden van je werknemers en de organisatie.

 


"Life is like a bicycle. In order to keep your balance, you must keep moving"

Albert Einstein

 


Waarom vandaag nog starten met vitaliteitscoaching?

Investeren in de vitaliteit van werknemers is niet alleen een menselijke benadering, maar het is ook een strategische zet die aanzienlijke voordelen oplevert voor bedrijven. Een gezonde en vitale werknemerspopulatie draagt bij aan een productieve, creatieve en positieve werkomgeving.

 

Wat doet de vitaliteitscoach?

De coaching richt zich op de individuele medewerker en op de organisatie. Om een duurzaam resultaat te boeken gaan we ook op organisatieniveau aan de slag met verbeterpunten rondom het thema vitaliteit. Wij prikkelen de medewerkers en managers om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Samen maken we jouw medewerkers en organisatie duurzaam vitaler. Hieronder zijn de stappen die een vitaliteitscoach doorgaans onderneemt binnen een organisatie:


  1. Behoefteanalyse: De coach begint met het uitvoeren van een behoefteanalyse binnen de organisatie. Dit kan gebeuren door middel van enquêtes, interviews of het analyseren van gezondheidsgegevens. Het doel is om de specifieke behoeften en uitdagingen van de medewerkers te begrijpen.
  2. Ontwikkelen van een vitaliteitsprogramma: Op basis van de behoefteanalyse ontwerpt de vitaliteitscoach een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma. Dit programma kan verschillende elementen bevatten, zoals workshops, trainingssessies, gezondheidseducatie, fitnessactiviteiten en stressmanagement.
  3. Implementatie van het programma: De coach werkt samen met de organisatie om het vitaliteitsprogramma te implementeren. Dit kan onder meer het organiseren van workshops, het faciliteren van groepssessies, het aanbieden van gezondheidschecks en het verstrekken van informatiemateriaal omvatten.
  4. Individuele coaching: Naast groepsactiviteiten biedt de vitaliteitscoach mogelijk individuele coaching sessies aan medewerkers. Dit kan variëren van persoonlijke gezondheidsadviezen tot het opstellen van individuele actieplannen om specifieke doelen te bereiken.
  5. Monitoring en evaluatie: Gedurende het programma monitort de coach de deelnemers en evalueert hij regelmatig de voortgang. Dit omvat het meten van gezondheidsindicatoren, het verzamelen van feedback en het aanpassen van het programma indien nodig.
  6. Educatie en bewustwording: De coach voorziet medewerkers van relevante gezondheidsinformatie en bevordert bewustwording over het belang van vitaliteit. Dit kan via verschillende kanalen, zoals nieuwsbrieven, seminars of intranet.

  7. Integratie met bedrijfsbeleid: Een effectieve vitaliteitscoach integreert het vitaliteitsprogramma met het bredere bedrijfsbeleid. Dit omvat het bevorderen van een cultuur van welzijn en het mogelijk maken van gezonde keuzes op de werkplek.